Naschoolse activiteiten

De Ark werkt nauw samen met partners die na schooltijd lessen, workshops en andere activiteiten aanbieden. Met deze naschoolse activiteiten proberen we een aanvulling te geven op de schoolse activiteiten. Hieronder vindt u alle activiteiten op een rij.
 • Talentenfabriek Diemen-Zuid

  Het cursusbureau van Stichting Welzijn Diemen organiseert naschoolse activiteiten, cursussen en/of projecten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar voor alle scholen van Diemen gericht op de ontwikkeling van talenten van kinderen. Dit cursusbureau heeft een breed scala aan cursussen en activiteiten. Het cursusbureau werkt samen met de scholen en stemt haar activiteiten af met de leerkrachten.

  Uw kind kan bij hen schilderen, voetballen, filosoferen, films maken, bewegen, koken, scheikundige experimenten uitvoeren en nog veel meer! Alle activiteiten vinden plaats in het kader van sociale samenhang en dragen bij aan een zinvolle vrijetijdsbesteding. 

  Ook in het schooljaar 2019-2020 worden weer diverse cursussen op onze school georganiseerd. U kunt voor het aanbod van cursussen, data en de deelnemersbijdrage kijken op de website van SWD: www.stichtingwelzijndiemen.nl.

 • Spaanse les
  Op vrijdagmiddag is er een cursus Spaans voor kinderen van groep 4 t/m 8. De docente is een vrouw die Spaans als moedertaal heeft. Haar naam is Doris de la Cruz. De kinderen leren de Spaanse taal door middel van video’s, liedjes, spelletjes, enz. Meer informatie over de cursus: docentspaans@outlook.com.
 • Kinderkoor
  Op woensdagmiddag is er voor kinderen van groep 5 t/m 8 gelegenheid om mee te zingen in een schoolkoortje. Deze activiteit is gratis. Het koor is een initiatief van de muziekschool. Het koor staat onder leiding van juf Els, onze muziekdocente. Voor meer informatie kun je op woensdagmiddag bij haar terecht.
 • Workshops Wetenschap en Techniek
  Ieder jaar wordt er voor de groepen 3 t/m 8 een theatershow opgevoerd met het doel de leerlingen enthousiast te maken voor een reeks van naschoolse workshops op het gebied van wetenschap en techniek. Na de show kunnen leerlingen zich aanmelden voor de naschoolse workshop Wetenschap en Techniek.